Sommige jongens maken zich zorgen om hun piemel. “Is de mijne wel groot genoeg?” Op een bepaalde leeftijd ga je vergelijken. Er zijn jongens met een flinke piemel en er zijn jongens met een kleine piemel. De èèn is besneden, de ander niet. Het belangrijkste is natuurlijk wat je met je piemel kunt. Hier lees je informatie over de piemel.


De lengte van een piemel

Een piemel is uniek, elke jongen heeft weer een andere. De èèn is groot geschapen, de ander klein. De èèn heeft een rechte piemel, de ander een kromme. Het belangrijkst is natuurlijk wat je er mee doet.

De piemel is de trots van de man en daarom zijn jongens vaak onzeker over de maat van hun piemel. Als je na het sporten onder de douche staat, zie je ook de piemels van anderen.

Vaak als je een lange dikke piemel van de ander ziet hangen, denk je… wat een grote! had ik dat ook maar. Dit beeld is onjuist. Een jongen die hem slap al groot heeft, zal in stijve stand nauwelijks groter zijn. Juist de wat kleinere piemels nemen is stijve stand veel meer toe in hun lengte en kunnen dus stijf veel groter zijn dan die je gezien hebt in slappe stand.

Dit noemen we Groeiers en Bloeiers. Als jij dus een kleinere slappe piemel hebt, kan het dus goed zijn dat de jouwe een stuk groter is in stijve stand, dan die van de ander.

________________________________________________________________________________

Penis vergelijken

Na het sporten vergelijken jongens vaak hun eigen penis met dat van hun vriendjes en groepsgenoten. (onder de douche) Ook het vergelijken van schaamhaar en de ballen doen we hier. Onder de douche, bij sport of bij je klasgenoten na het gymen op school bijvoorbeeld.

De een is groter…

Je zult altijd zien dat er een jongen uit jou klas tussen zit die een flinke dikke penis heeft en waar je misschien erg jaloers op bent. “Had ik maar net zo`n dikke grote penis als hem” denk je dan. En ja, als de penis van “hem” er groter en langer uitziet, is het net of jij een kleinere hebt.

De grootste

Sommigen jongens meten hun pik zelfs bij elkaar op of doen wedstrijdjes met elkaar om te zien wie de grootste penis heeft of wie het snelst klaarkomt. Om jullie penis te meten moet hij wel stijf zijn, anders kun je het moeilijk vergelijken.

Groeiers & bloeiers

Kortom: kleine slappe piemels nemen als ze stijf worden veel meer in lengte toe, dan de grote “slappe.” Dit noemen we “groeiers en bloeiers.” De dikke grote penis van je groepsgenoot in slappe toestand kan dus veel kleiner zijn als jouw penis in stijve stand! Je hebt dus kleine piemeltjes maar ook de GROTE penis. Een jongen die denkt dat jij een kleintje hebt, moet misschien wel uitkijken voor dat flinke grote ding in stijve stand.

 

Hoe meet ik de lengte van mijn pik?

Je kent het bekende verhaaltje wel: iemand zegt een penis te hebben van 21 centimeter. Als je hem dan zou zien, blijkt het niet zo te zijn. Heeft hij hem wel goed gemeten? Er zijn boys die hun penis meten door onder hun ballen een lineaal te houden maar dat is niet de juiste methode.

 

Je meet je penis op de juiste manier door de lineaal boven je penis, tegen je buik te houden, meet tot aan het puntje van je eikel. Dan heb jij de juiste lengte van je penis bepaalt.

Penis lengte:

Pik tot 12cm centimeter: Kleine pik.

Pik tot 13-16cm centimeter: Normale pik.

Pik tot 17-19cm centimeter: Grote pik.

Pik tot 20-21cm centimeter: Flinke pik.

Pik groter dan 22cm centimeter: Enorme pik.

Afhankelijk van de dikte van je penis kun je bepalen of het een flinke is. Zo zijn er lange piemels, die wel weer dun zijn of kleinere die weer erg dik zijn. Smaken verschillen, net als piemels!

De ontdekking

Elke jongen ontdekt rond zijn 12e-13e jaar dat hij meer kan dan alleen plassen met zijn penis. Je speelt er wat mee en hij zal stijf worden. Dan begin je een beetje met aftrekken (het masturberen) en je merkt dat dit erg fijn is en uiteindelijk kun je hierdoor ook klaarkomen. Je hebt het aftrekken ontdekt. Meer over aftrekken kun je lezen bij de rubriek: Masturberen.

Ochtend erectie

Ruim 56 % van de mannen hebben iedere morgen een stijve als ze wakker worden. Ruim 18% heeft dit eigenlijk nooit.

In je slaap krijg je per nacht een aantal erecties. Ze ontstaan in de REM slaap. Het punt van je slaap dat je ook begint te dromen. Je merkt er niks van. Het is waarschijnlijk voor de doorbloeding van de penis. Het lichaam doet een doorbloedings check.

Het heeft niks te maken met je sexuele dromen die je af en toe hebt. `S morgens als je wakker wordt verdwijnen ze. Bijvoorbeeld als je gaat plassen of gewoon blijft liggen.

Omdat je het `s morgens merkt, heeft dit de naam “ochtenderectie” gekregen. Messtal spreken we ook van ODOL (Ontzettende Dikke Ochtend Lul) Andere benaming zijn: Ochtendpaal, FOP (Flinke Ochtend Paal) of gewoon: Stijve lul.

Een erectie krijg je c.a 3 tot 5 maal per nacht en hij blijft 10 tot 30 minuten stijf. (Heb je er dus 5 x een half uur, dan lig je dus 2, 5 uur met een stijve in bed.)

Je kunt je ochtendpaal gewoon laten “afzakken”. Maar je kunt jezelf ook aftrekken. Sommige jongens worden vanzelf geil als ze wakker worden met een stijve pik en beginnen er dan toch even mee te spelen.

Piemelweetjes

Volgens het Kinsey instituut is de grootste penis ooit gemeten 33 cm en de kleinste 1,5 cm.

De mannen van de Caramoja stam in Noord Uganda binden een gewicht aan hun penis om deze te verlengen. Soms wordt de penis zo lang dat ze er daadwerkelijk een knoop in moeten leggen.

In 1609 vond ene dokter Wecker een lijk met 2 penissen. Daarna zijn nog zeker 80 mannen gedocumenteerd die ook 2 penissen hadden. (Er zijn ook mensen die met zowel een penis als vagina geboren worden.) Een ander "natuurfoutje" dat voorkomt is het hebben van meerdere tepels.

Gemiddeld aantal keren dat een man klaar zal komen in zijn leven is: 7,200

Gemiddelde snelheid van de ejaculatie: 45 km per uur.

Hoeveelheid tijd die een man nodig heeft om een erectie te krijgen: van 2 minuten tot 2 weken!

Gemiddeld aantal erecties per dag: 11

Als de penis stijf is, zit er tien keer zoveel bloed in dan wanneer hij slap is.

Niet zo’n prettig idee: Per dag komen je handen indirect in contact met een stuk of 15 penissen (via deurkrukken, handenschudden, wc-bril enz.).

In zijn leven spuit een man gemiddeld 53 liter sperma.

 

Blijkt dan toch dat de lengte ertoe doet? Hoe langer je penis is, hoe beter de zaadverplaatsing die je bereikt tijdens een potje vrijen. Onderzoekers aan de State University of New York gebruikten artificiële falussen om het explosieve karakter van een zaadlozing te onderzoeken.

Penissen zijn over het algemeen donkerder van kleur dan het lichaam. Het maakt deel uit van het seksuele rijpingsproces. Jongens maken vooral tijdens hun puberteit vaak gebruik van hun handjes en de huid wordt donkerder wanneer deze vaak ruw wordt behandeld. Zo zou je ook kunnen zien of een man zich vroeger met de duim en wijsvinger trok (een donkere vlek op de penis), of gelijk met de hele fuist. (de penis is geheel donkerder)

Niets kan een penis groter maken. Helaas stopt het apparaat te groeien, en dus de ontwikkeling van de maat, wanneer mannen begin twintig zijn. Ook penisvergroters helpen niet. De uitvinders zijn wel binnen. reken maar na: een goed product kost al snel 100,- maal het aantal mannen dat erin trapt = miljoenen winst.

Een minderheid mannen kunnen zichzelf pijpen. Slechts 1 op 400 mannen is lenig genoeg om zichzelf te pijpen. We mogen er dus vanuit gaan dat elke man dit reeds probeerde. Jongens die er vroeg mee beginnen maken een grotere kans omdat hin lijf flexibeler is dan op latere leeftijd.

De gemiddelde mens beleeft een orgasme van zestien uur tijdens zijn leven. Maar wel over een tijdsspanne van 78 jaar. Dat zijn 2,02 prettige seconden per dag! Dit kun je verlengen door je prostaat te "strelen." Je vingeren dus. Door het stimuleren van je prostaat, zal je orgasme heftiger zijn en langer aanhouden.

De Candirú is een klein visje dat olijk rondzwemt in de Amazone rivier. Tot dusver niets aan het handje. Het waterbeestje voelt zich echter aangetrokken tot bloed en urine, en nestelt zich graag in de anus, vagina, of zelfs penis. Urineren in de rivier kan ervoor zorgen dat de parasiet tegen je straal in naar binnen zwemt, om zich vervolgens te voeden met bloed en lichaamsweefsel. Eenmaal binnen is het beestje alleen te verwijderen door middel van een operatie.

22% van de jongens tussen 10-16 jaar heeft zijn eerste zaadlozing tijdens de slaap (natte droom). Als je dan wakker wordt lijkt het alsof je in je bed hebt geplast. Een overgroot deel van de jongens krijgt geen natte droom en zal de eerste keer door het trekken dus klaarkomen.

Vergelijk je tijdens het douchen je penis met die van anderen, dan krijg je een vertekend beeld. Je eigen penis lijkt kleiner, omdat je hem van bovenaf ziet.

Volgens condoomfabrikanten hebben slechts 6% van alle mannen, extra grote condooms nodig.

Penis is afkomstig uit het Latijn en betekent ‘staart’.

Mannen met grote ballen hebben 30% vaker seks dan mannen met kleintjes.

Jongens zijn gemiddeld 16 jaar en 9 maanden als ze voor het eerst seks hebben.

89% van de mannen masturbeert minstens een keer per maand.

Mannen denken per dag 150 keer aan seks.

In China is een baby geboren met een tweede penis, op zijn rug… Het kindje werd onmiddellijk naar het kinderziekenhuis in Tianjin overgebracht, waar zijn extra geslachtsdeel na een drie uur durende operatie met succes verwijderd werd, meldt The Sun. Sinds de operatie maakt het jongetje het goed.

Besneden of onbesneden

 

Vele mannen zijn bensneden. Waarom en wat is het voor of nadeel? Zijn deze er?

Maarliefst 30% van de mannen is besneden. Bij een besnijdenis zal de voorhuid van de penis worden verwijderd, waardoor de eikel ontbloot is. Hierdoor ziet een besneden penis er anders uit dan onbesneden penissen.

Veel vrouwen en mannen geven de voorkeur aan een besneden pik. Voor de daad maakt het niets uit maar een besneden lul vinden veel vrouwen (en mannen) mooier én is ook hygiënischer. (er is immers geen smegma of urine aanwezig.) Een besneden man zal dus niet snel stinken, in tegenstelling tot de onbesneden man. Zijn penis heeft merestal wel een geurtje bijn zich.

Velen denken dat de eikel van een besneden man minder gevoelig zou zijn, dit is echter niet waar. Ook komen ze niet minder snel klaar, of raken minder opgewonden als mannen met een onbesneden pik.

Masturberen doen mannen meestal door de voorhuid over de eikel te laten glijden. Je vraagt je dan af, Hoe doen besneden mannen dat en hoe moet ik hun dan aftrekken? Sommigen denken dat masturberen niet, of alleen met glijmiddel mogelijk is. Dit is onjuist. Bij het laten pijpen heeft het juist een groot voordeel. Bij de onbesneden man kan het onaangenaam voelen of na een korte tijd niet echt lekker zijn. Een besneden man kun je langer pijpen omdat de huid iets minder gevoellig is.

Het kan wel voorkomen dat een man zo strak besneden is, dat er geen speling in de huid zit als de penis stijf is, waardoor het gebruik van glijmiddel een optie is.

Bij de meeste mannen is er wel genoeg speling in de huid. Masturberen gaat op dezelfde manier als bij niet besneden mannen. Het enige verschil hierbij is, dat de besneden man zijn penis iets lager vastpakt, onder de eikel, waardoor hij toch het plezier van masturbatie beleeft.

Als jij een besneden man wilt masturberen, kun je het best met de binnenkant van je hand ook langs de onderkant, de rand of de rest van de eikel gaan. De eikel wordt geprikkelt en dat is waar je het voor doet.

Veel mannen laten zich besnijden omdat het mooier staat en frisser is (de smegmaklieren zullen na de ingreep niet meer aanwezig zijn) Of om medische noodzaak als de voorhuid (te) krap zit. Het is een ingreep van een half uurtje, is eenvoudig en kan onder plaatstelijke verdoving plaatsvinden.